Waarom “Het Hikkende Heksje”?

Deze site  is gemaakt om te assisteren  bij  het  gebruik van het boek “Statistiek voor de beroepspraktijk” van Martien G. Schriemer.

Waarom die naam “Het Hikkende Heksje”?

De voorbeelden in het statistiekboek wilde ik laten gaan over een onderwerp dat alle studenten zou aanspreken: het café. Om dat café een naam te geven dacht ik terug aan de tijd dat ik mijn kinderen voorlas uit de verhalen van Hannah Kraan over de boze heks. Zowel mijn kinderen als ik genoten daar erg van. Door deze twee te combineren kwam ik op het prettig allitererende: Het Hikkende Heksje.

Gepubliceerd door

Martien Schriemer

Martien Schriemer is docent bij Hogeschool InHolland, daarvoor Hogeschool Leiden. Vakken: Methoden van Onderzoek, Statistiek, Big Data, Strategisch Communicatiemanagement, Crisismanagement, Onderzoeksvaardigheden, SPSS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.